Stemningsfulde Lübeck

 
 

Lübeck er noget med “døden fra Lübeck” og et berømt julemarked. Men Lübeck er også et godt rejsemål for en lille fridagsferie med hygge, oplevelser og shopping uden for juleperioden.


Vi kastede os ind i et smart tysk ICE-tog på Københavns Hovedbanegård. Et tog der ligner det IC4-tog, jeg endnu kun har set på billeder. Dette tyske tog, som sælges gennem DSB, stryger til Lübeck på 4 timer, inklusive færgeoverfarten Rødby - Putgarten. Toget kan køre over 300 km i timen, men i Danmark går det i et mere adstadigt tempo.


Vi har booket os ind på det utroligt centralt beliggende Hotel Jensen med udsigt til Holstentor lige ned til promenaden langs Trave-floden. Her er en dejlig venlig og afslappet hjemlig atmosfære.


Lübeck er en meget charmerende tysk købstad med lidt over 200.000 indbyggere. Vi blev især imponerede over de mange små sirlige baggårde bag huller i gadens facader. Og så ikke et ord om min kones begejstring over de mange stormagasiner og specialforretninger. For en gangs skyld var der også et bredt udvalg af herretøj.


Selvfølgelig var vi på torvet, oppe i Sct. Petri kirkes tårn og en tur i båd omkring det gamle centrum. Og så blev vi positivt overraskede over det fine dukketeatermuseum. Derfor er der en del billeder fra det.

Se artiklen om Lübeck...dsbrejsebureau.dk      hotel-jensen.de    luebeck-tourism.de 


© Johnni Balslev

 
Tilbage til menuen!Forside.html